LUFTBALLONG

Det har varit några regniga dagar så då har jag suttit inomhus och pysslat. Jag gjorde bland annat den här luftballongen.

luftballong 1aluftballong 1bluftballong 1cluftballong 1d

Publicerat i ALTRAT | Lämna en kommentar

VÄDERKVARN

väderkvarn1aväderkvarn1bväderkvarn1cväderkvarn1d

Publicerat i ALTRAT | Lämna en kommentar

MINIALBUM – ROSES

Dom senaste dagarna har jag suttit och knåpat på detta album. Jag såg den på facebook och blev så sugen att göra en likadan så jag har helt enkelt liftat den. Det är bara sista sidan som jag inte liftat. Här kommer en lång rad med foton….

minialbum roses 1aminialbum roses 1bminialbum roses 1cminialbum roses 1dminialbum roses 1eminialbum roses 1fminialbum roses 1gminialbum roses 1hminialbum roses 1iminialbum roses 1jminialbum roses 1kminialbum roses 1lminialbum roses 1mminialbum roses 1nminialbum roses 1ominialbum roses 1pminialbum roses 1qminialbum roses 1rminialbum roses 1sminialbum roses 1tminialbum roses 1uminialbum roses 1vminialbum roses 1wminialbum roses 1yminialbum roses 1z

 

 

Publicerat i MINIALBUM | Lämna en kommentar

MINIALBUM – GARDEN

Jag har gjort ett minialbum. Pappersserien heter Enjoying outdoors och kommer från Maja Design.

Minialbum garden 1aMinialbum garden 1cMinialbum garden 1dMinialbum garden 1eMinialbum garden 1fMinialbum garden 1hMinialbum garden 1iMinialbum garden 1jMinialbum garden 1kMinialbum garden 1lMinialbum garden 1mMinialbum garden 1nMinialbum garden 1oMinialbum garden 1p

Publicerat i MINIALBUM | Lämna en kommentar

ALTRAD ASK

Idag har jag altrat en ask. Känner mig riktigt nöjd med den.

Ask 1a

Ask 1c

Ask 1b

Ask 1d

Publicerat i ALTRAT | Lämna en kommentar

KORT: FOR YOU

Blev sugen att pyssla så det blev ett kort idag.

for-you-1a

Jag har ett ljusblått cardstock som kortbas. Sen har jag ett mönstrat papper från Prima ”French Riviera”. Dekorerade sen med beige blommor och blad som jag chalkat lite med brun färg. Limmade sen fast vit tunn tråd bakom blomman. En tag limmades fast bakom ett av dom stora bladen och på den ett utstansat hjärta. Avslutade med att rita små vita streck runtom hela kortet. Klar!

for-you-1b

Publicerat i KORT | Lämna en kommentar

DOUBLE TAG CARD

TUTORIAL – DOUBLE TAG CARD

Du behöver ett cardstock som är  12″x12″ stort.

Börja med att skära pappret så det blir 12″x11″. Vrid pappret så att du har sidan som är 11″ uppåt och biga på 5″ samt 10″. Vrid pappret sen så du har sidan som är 12″ uppåt och biga på 5 7/8″ samt 6 1/8″.

Skär sedan ut den smala remsan enligt bilden här nedanför. (där det står cut)

kort-a-son-1l

Nu är det dags att göra hålen som hamnar på insidan av kortet. Vik ihop kortet i mitten (se bilden här ovanför) så att du har tre lodräta rutor. Den smala högst upp och dom två bredare under varandra. Jag la en liten tejpbit i ena hörnet så att papprena inte glider isär när jag stansar ut hålet i min Big Shot. Jag la min ovala dies i mitten och eftersom pappret är ihopvikt på det här sättet så stansas båda hålen ut samtidigt.  Obs” Stansa inte hela pappret genom maskinen utan enbart den biten där du har din die. Kör du igenom hela så plattar du till den lilla kortsidan. Kör bara över din dies och sen tillbaka igen.

Vik ut kortet och lägg det så du har båda hålen bredvid varandra. Limma eller tejpa fast den smala biten mot den biten som det inte är något hål i. Klart. (Oj vad det var svårt att beskriva den sista processen på ett enkelt sätt. Titta på mina foton så förstår du säkert hur jag menar).

Slutligen klippte jag ut två stora tags. Mina är 4 3/4″ x 7″ stora.

Jag har hittat beskrivningen hos Tara´s studio.

Publicerat i TUTORIALS | Lämna en kommentar